Bijzondere ritten in 2005 met internationaal materieel


 

Op 4 april 2005 reden in opdracht van Eckenbach Filmprodukties twee Belgische rijtuigen door Nederland. Vermoedelijk in verband met een filmopname, maar daar is tot nog toe niemand meer van te weten gekomen. De rijtuigen kwamen in Roosendaal de grens over, en werden daar opgepikt door NS-loc 1755. De trein reed een slag Den Bosch-Maastricht. Foto's gemaakt door Arnold de Vries (bij Eindhoven, komend uit de richting Maastricht) en Roy Pieters (langs spoor 1 in Den Bosch).


 

Op 13 april 2005 werden met enkele Thalys-treinen Franse voetbalsupporters afgeleverd in Eindhoven. 's Nachts zouden ze weer terugkeren. Arnold de Vries kon in Eindhoven met veel moeite enkele foto's maken. De politie deed erg moeilijk. Hij werd gesommeerd het perron te verlaten of met de eerstvolgende trein naar huis te gaan. De rechterfoto is in Den Bosch gemaakt door Roy Pieters. Hij heeft zelfs nog een Thalys van binnen kunnen bekijken. De hele trein stond vol met blikjes bier en sommige ramen waren beplakt met posters van voetbalspelers en naakte vrouwen. Veel geholpen heeft het niet, want de Fransen gingen verslagen weer naar huis.


   

Utrecht, 11 mei 2005. Vandaag reed een Duits ICE-stel in de normale dienstregeling door Nederland. Dit om aandacht te besteden aan de "Weken van het Reisboek" in Duitsland, en ook om reclame te maken voor het reizen per ICE. Om 6:24 vertrok de eerste rit: een ICE als stoptrein via Hilversum naar Leiden. Aan boord de minibar die in het binnenlandse verkeer helaas is afgeschaft, en het team dat opdracht heeft gekregen de reizigers te vermaken. Ik heb daar geen last van gehad, omdat ik op weg was naar Brussel. Let op de treinaanwijzer, waarin de eindbestemming "Leiden" ontbreekt.


Harderwijk, 11 mei 2005. De foto hierboven is gemaakt door Tim Nagtegaal, toen het ICE-treinstel als stoptrein naar Amersfoort reed. De foto links is gemaakt in Eindhoven, door Arnold de Vries. De machinist poseert naast zijn trein. Vanwege een storing konden de boegdeuren niet worden gesloten (normaal gaan deze automatisch dicht als de trein sneller dan 30 km/uur rijdt). Zie ook het thema koppelingen.


Zie ook:
vorige       start       omhoog