Januari 2005


 

Schiedam Centrum, 5 januari 2005. Gele Sprinters beginnen langzamerhand zeldzaam te worden. Op de eerste foto treinstel 2883 op weg van Hoek van Holland naar Rotterdam. Op de tweede foto Sprinter 2881 waar een oude reclame doorheen schemert. Die dateert uit de tijd dat Philips nog gewoon goede dingen maakte. Later ging dit bedrijf zichzelf vermanend toespreken: "Let's make things better". En tegenwoordig is de leus: "Sense and Simplicity", oftewel Technology should be as simple as the box it comes in. Ik hoor het graag als Philips zo ver is...


 

Tijdens het wachten op de trein. Woerden, 6 januari 2005. Loc 232 904 en een collega in het laatste avondlicht. Tweede foto: Bilthoven, 7 januari 2005. Loc 1609 in het eerste ochtendlicht.


Ede-Wageningen, 7 januari 2005. Treinstel 902 op spoor 1.


Woerden, 24 januari 2005. Een trap sloop je altijd beginnend vanaf de bovenkant. Toch...? Het middenperron van Woerden, dat al een tijdje niet meer in gebruik is, zal verdwijnen om plaats te maken voor een extra spoor. Woerden heeft dan twee perrons met elk twee sporen, met daartussen twee sporen voor doorgaande treinen. Klik hier voor meer foto's in Woerden.


 

Woerden, 24 januari 2005. Bij de aflevering van de driehonderdste bak door Bombardier, werd een treinstam over de volle lengte bestickerd met woorden als service, rust, comfort, uitzicht, werken, plezier, snelheid, uitzicht, vrijheid, vernieuwing. Tien jaar eerder werd er wat minder op de borst geroffeld. Utrecht, 30 juni 1995. Opschrift: NS Reizigers presenteert de Regiorunner ontwikkeld door NS Materieel. Meer Regiorunners


 

Bilthoven, 15 januari 2005. Langs het spoor bij Bilthoven vond ik in 2004 een deel van een ijzeren dwarsligger, waarschijnlijk ooit gebruikt als paaltje. Voor vandalen een leuk object om voor de trein te leggen, maar ik vond het een beter idee om het ding mee naar huis te nemen, voor in mijn vitrine. Eind 2004 kon je bij NS een paraplu lenen, voor 2,50 euro statiegeld. Maar je hoefde de paraplu niet terug te brengen.
vorige       start       omhoog