Mei 2008



Op 7 mei 2008 is op de spoorwegovergang in de Groeneweg in Bunnik een 17-jarig meisje om het leven gekomen. Ze fietste ondanks de gesloten bomen over de sporen en werd gegrepen door een trein. Haar jongere zus fietste voor haar uit, vlak voor de trein langs. Merel van der Tol is op 14 mei begraven.

Bunnik, 8 mei 2010. Dit monumentje ligt vlak bij de overweg.


Bunnik km 42,5, 7 mei 2008. Twee ICE-stellen staan naast elkaar stil op de vrije baan. Het rechter stel is betrokken geweest bij een aanrijding. Ik was in de tuin toen deze ICE een noodstop maakte. De trein heeft meer dan drie uur stil gestaan, met vastgelopen remmen. De reizigers mochten er al die uren niet uit. Toen kwam er via het linkerspoor een tweede ICE waar ze in konden overstappen.


Bunnik, 7 mei 2008. De twee ICE-stellen, gefotografeerd vanaf de overweg in de Stationsstraat. Te zien is dat men bagage overhevelt van het linker naar het rechter stel. Wat later reden beide treinen kort na elkaar weg, richting Arnhem.


Hilversum, 1 mei 2008. TurboSprinter. Fotografie Henk Koster.


Gele en blauwe Sprinter niet meer aan elkaar

Sinds 5 mei 2008 is het niet meer toegestaan met SGM-2 en SGMm aan elkaar te rijden. In het weekend van 4 en 5 mei wordt de tractieinstallatie van alle SGMm-stellen in de Turbostand gezet. Hierdoor wordt het tractievermogen van deze stellen maximaal benut, en worden het dus weer echte Sprinters. Lange tijd reden deze stellen namelijk met een sterk vermind aanzetvermogen, waarbij sommige stellen nog trager leken dan Mat'54. In het ombouwweekend zijn er in de dienst gewijzigde en niet gewijzigde stellen aan te treffen. Ook deze mogen absoluut niet aan elkaar rijden. Gebeurt dit wel, dan ontstaat er ernstige schade aan de tractieinstallaties. De Turbotreinstellen zijn tijdelijk te herkennen aan een groene sticker op de frontruit. Als alle stellen SGMm zijn gewijzigd, dan zullen de stickers weer verwijderd worden. (bron: dienstmededeling NS)



Utrecht, 5 mei 2008. Ik heb een aantal jaren in de Wolter Heukelslaan in Utrecht gewoond. Met uitzicht op het spoor.


Tussen Utrecht Lunetten en Vechten, 5 mei 2008. De foto is gemaakt bij de overweg in de Mereveldseweg bij Utrecht. Het gebied ligt in de driehoek tussen de spoorlijnen uit Den Bosch en Arnhem. Tussen de Rails (een fietspad) is een ongelukkig gekozen naam. Het zou Tussen de Sporen moeten zijn, of juist gespeld Tussen de sporen. Tussen de rails ziet er zo uit!


Blokpost Bunnik, 6 mei 2008. Weet je waar ik mij aan erger? Aan ICE's die met openstaande boegdeuren rijden. Weet je waar ik me nog meer aan erger? Aan ICE's die aan twee kanten met openstaande boegdeuren rijden! Als ik af moet gaan op mijn eigen ervaringen, zijn er regelmatig problemen met deze stellen. Ik heb al meegemaakt dat de machinist geen radiocontact meer had met de verkeersleiding (toen moest de trein in Keulen wachten tot de machinist via zijn mobieltje contact kon maken), dat er een probleem was met de stroomvoorziening (tussen Basel en Amsterdam restauratierijtuig gesloten!), en dat er tussen Arnhem en Utrecht voortdurend tractiestoringen waren. Ik zat toen vlak achter de machinist. De boordcomputer riep regelmatig Störung!, Störung! en het raam achter de machinist werd ondoorzichtig (gebeurt automatisch als de tractie wegvalt of bij een noodremming). Op een gegeven moment draaide de machinist zich naar mij om en riep: hij doet het weer hoor!


Rotterdam Centraal, 7 mei 2008. Hispeed Traxx E186 113 is met een stam rijtuigen binnengekomen na een proefrit op de HSL. Prompt stapten er reizigers in de trein, maar dat was dus niet de bedoeling. Merk op dat de rijtuigen in de juiste volgorde staan; in de Beneluxtreinen staan ze met opzet door elkaar, om het bedoelde effect niet te verraden. De Traxx-locomotieven zijn nog steeds niet welkom op het net van de NMBS, hoewel dat gezien de toenemende problemen met de reeks 11.8 weleens een goed idee zou kunnen zijn om de Beneluxdienst op peil te houden. Foto Robbert van der A.


Etikhove en Moerbeke-Waas, 10 mei 2008. Bolle Neuzen 5404 en 202.020 met een stam M2-rijtuigen tijdens een door het Toerisme en SpoorPatrimonium georganiseerde rit. Foto's Ton Rijnen.


Arnhem, 13 mei 2008. Koploper 4001 staat als oefenobject voor de brandweer op het industrieterrein Kleefse Waard. Foto Lennart Visser.


Nürnberg Hbf, 4 mei 2008. Tijdens het Großes Museumswochenende reed Der Adler met rijtuigen pendelritten tussen het Hauptbahnhof en Fürth. Bij de grote brand in het locdepot van het DB Museum in oktober 2005 werd deze trein zwaar beschadigd. De loc en de rijtuigen zijn inmiddels weer volledig hersteld. Van Der Adler bestaat nog een tweede replica, die in het DB Museum is te zien. Foto Edward Bary.


Spoorwegmuseum Utrecht, 5 mei 2008. De Arend in licht onttakelde toestand. Binnenkort wordt de loc naar de ZLSM overgebracht om daar te worden gereviseerd. De loc zal daarna ook vaker onder stoom worden gebracht in het museum. In tegenstelling tot de Duitse Adler kan de Arend niet op normaalspoor rijden. De spoorwegen in Nederland reden aanvankelijk op breedspoor, totdat men aan de grens tot de ontdekking kwam dat dat toch niet zo handig was.


Tiel, 24 mei 2008. Loc 01 1066 is met een gezelschapstrein op weg naar Amsterdam. Vanwege werkzaamheden bij Bunnik werd de trein vanaf Arnhem omgeleid via de Betuwelijn. Bij de spoorwegovergang in de Oude Tielseweg wordt gewaarschuwd dat er nog een trein kan komen, hoewel hier maar één spoor ligt. Loc 01 1066 (012 066) is eigendom van de Ulmer Eisenbahnfreunde. Het postrijtuig achter de loc fungeert als extra watertender. De rit naar Amsterdam en terug werd georganiseerd door Westfalendampf. Of dit soort ritten in de toekomst nog mogelijk zijn, nu de ATB-plicht is aangescherpt, is nog maar de vraag. Foto Edward Bary.


Vechten, 24 mei 2008. Loc V100-SP-007 van spooraannemer Spitzke met een rij "Schüttgutkippwagen mit pneumatischer Betätigung" (Fas 126). Op de loc brandt één wit licht: het rangeersein.


Bunnik (km 42,5), 24 mei 2008. Kettinghormachine in actie op de vroege zaterdagochtend. Weer eens wat anders dan een gewone wekker. Ik heb ook filmpjes gemaakt. Te gelegener tijd op YouTube.


Emmerich, 24 mei 2008. Loc 246 011. Dit is een van de nieuwe diesels (Traxx P160 DE) van Bombardier, Baureihe 246. Op de neus zit een sticker van IGT Bahn, een test- en opleidingsbedrijf. De loc is geschilderd in de kleuren van Metronom Eisenbahngesellschaft (voorheen MetroRail), die elf van deze locs heeft besteld voor de niet-geëlektrificeerde lijn tussen Hamburg en Cuxhaven. Diesellocs voor passagierstreinen beginnen een ongebruikelijk gezicht te worden. Foto Rodney Beech.


Emmerich, 24 mei 2008. Loc 404 van de Dortmunder Eisenbahn, een Vossloh/MAK G1206. De Dortmunder Eisenbahn, onderdeel van de Veolia-groep, heeft een aantal locs van dit type in gebruik voor regionale treinen. Loc 404 is van haar thuisbasis verdwaald geraakt, als vervanging van een defecte loc (Veolia MRCE 561-5). In de achtergrond een rij met houtsnippers gevulde wagens type Ealos. Foto Rodney Beech.


Oud-Bergentheim, 30 mei 2008. Testrit met vier "E-Spurts" op het baanvak Zl-Emn. De stellen 503, 502, 504 en 501 zijn hier op weg naar Zwolle. Foto Fokko van der Laan.


Stockholm (metro), mei 2008. Een billboard dat ook zonder woordenboek nog wel te begrijpen is: "Meer concurrentie? Wij hebben een beter voorstel." Die blauwe Plan V zou weleens afgekeken kunnen zijn van deze site. Foto Ruben Verduin.




vorige       start       omhoog