Augustus 2010


Bunnik, 1 augustus 2010. Je moet toch wat met je chemisch afval...      (meer zelfportretten)


Treintjes kijken

Bunnik/Houten, 8 augustus 2010. Zondagochtend. Mijn vrouw moet werken. Mijn dochters zijn het huis uit. Vader is alleen thuis en voelt zich weer een beetje die jongen zonder vriendinnetje. Wat te doen? De fiets uit de schuur en treintjes kijken! In anderhalf uur passeren vier varianten van dezelfde loc mijn camera's. Achtereenvolgens een smerige 1615 van Railion (nachttrein), een schone 1614 van Railion (nachttrein), loc 1853 van NSR (leeg slaaptreinmaterieel) en loc 1738 van NSR (extra trein naar het Sziget-festival in Budapest). Dat de 1614 schoon is komt doordat het onderhoud van deze locs is overgegaan van NedTrain naar Shunter, dat klaarblijkelijk wel af en toe wat geld overheeft voor de wasstraat.


Op bezoek bij de baron

 

Geldermalsen, 21 augustus 2010. We gingen met de trein naar Beesd, om een bezoek te brengen aan het landgoed Mariënwaerdt. Het treinstel is vernoemd naar Baron van Verschuer, de beheerder van dit landgoed. Op de rechterfoto een toevallige ontmoeting met de baron op 14 augustus 2009. Foto's gemaakt door mijn vrouw Leonne en mijn zus Carina. Het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt organiseert elk jaar in augustus een Landgoedfair. www.marienwaerdt.nl


T18 met Teuto-Express

Brochterbeck, 22 augustus 2010. Loc 78 468 met de Teuto-Express op weg naar Bad Laer. Foto Fokko van der Laan. www.osna-dampf.de


V250 op pad

Breukelen, 24 augustus 2010. "Al draagt een V250 een mooie beschildering, het is en blijft een lelijk ding." Na een proefrit naar Eindhoven keert dit Fyra-treinstel weer terug naar de Watergraafsmeer. Still uit een HD-filmpje.

Kruimeldief volgens Henk Koster.      (webmaster in actie)


Op stap met de Schienenbus

Esche, 28 augustus 2010. "Mit dem Schienenbus durch die Grafschaft Bentheim", een door de DGEG en Förderverein Schienenbus (FSB) georganiseerde rit tussen Dortmund Hbf en Coevorden. Gereden werd met railbuscombinatie 796 690 + 996 309 + 996 299 + 796 802. Foto Fokko van der Laan.


Heimwee Express

Bunnik, 29 augustus 2010. De Heimwee Express van het Spoorwegmuseum reed vandaag in een bijzondere, hoewel historisch niet correcte, samenstelling. Tussen de twee locomotieven (1202 en de gele 1312) zaten de rijtuigen 6703 (Plan E uit 1956), 7709 (turkooise Plan D uit 1950) en 5084 (Plan W uit 1968). De drie rijtuigen zijn alle door Werkspoor gebouwd. Bekijk het filmpje.


Bunnik, 29 augustus 2010. VIRM 9522 of 9524 in OV-Chipkaart-livrei op weg naar Arnhem.


De cijferbak

Bilthoven, 26 juni 2004. Halverwege het station en de overweg Leijenseweg staan de seinen 858 en 860. Rechts een trein op weg naar Utrecht. Onder beide seinen staat een lichtbak waarmee een snelheidsaanduiding gegeven kan worden. Bij sein 858 zijn er verschillende mogelijkheden, bij sein 860 kan alleen het cijfer 4 (40 km/uur) oplichten. De gebruikelijke extra reflectoren - om te voorkomen dat bij een gedoofde lichtbak toch een leesbaar cijfer zou kunnen verschijnen - ontbreken hier.

In augustus 2010 ontving ik naar aanleiding van boven-staande opmerking een mailtje van iemand van ProRail: "Ik las onlangs op jouw website over het ontbreken van de extra reflectoren in de cijferbak bij sein 860 in Bilthoven. Ik heb de lichtbak laten aanpassen, zie bijgaande foto." Is mijn website toch nog ergens goed voor!


Werkzaamheden bij Arnhem

Even rust bij Blokpost Bunnik!

uit een Reiseplan van ICE International

Van 25 juli tot en met 22 augustus en van 16 t/m 24 oktober worden de internationale treinen die normaal via Arnhem rijden, omgeleid via Eindhoven. Het emplacement van Arnhem gaat "op de schop", om maar eens een versleten uitdrukking te gebruiken (sluit je ogen en zie hoe minister Eurlings een beweging maakt alsof hij een schop in de grond steekt). Een nieuw stationsgebouw heeft Arnhem hierna nog steeds niet, hoewel de eerste schop inmiddels wel de grond is ingegaan. Zie filmpje van ProRail en filmpje van Televisie Arnhem.


Arnhem is weer bereikbaar (maar nog niet iedereen had dat door)

Sinds maandag 23 augustus is Arnhem weer uit alle richtingen per trein bereikbaar. De internationale treinen die wekenlang zijn omgeleid via Venlo, kunnen nu weer via Emmerich rijden. Dat goede nieuws was op deze ochtend nog niet tot iedereen doorgedrongen. De twee nachttreinen uit Duitsland stonden in Emmerich te wachten op hun locomotieven, maar die locomotieven waren door een heldere geest naar Venlo gedirigeerd. En zo werden vanuit Amsterdam twee 1200'en van EETC (ex-ACTS) naar Emmerich gestuurd om deze treinen op te halen. Ik heb deze treinen helaas niet kunnen vastleggen; ik zag ze bij Amsterdam Bijlmer terwijl ik in een belangrijke vergadering zat. De twee bejaarde 1200'en worden gebruikt om het lege materieel van deze nachttreinen over te brengen van Amsterdam Centraal naar de Watergraafsmeer en omgekeerd. De nachttreinen zelf worden sinds kort getrokken door schone 1600'en.
Inpakken en wegwezen

Zaterdag 28 augustus even naar Houten geweest, om aan mijn dagelijkse fietskilometers te komen. Ik was wat aan de late kant toen ik met mijn dikke geldbuidel arriveerde. De beurs duurde slechts tot drie uur, maar om half drie waren diverse standhouders al bezig hun spullen in te pakken. Je zou toch maar eens te veel verdienen op zo'n dag!

(De organisatie van deze toko heeft zich niet verlaagd tot het reageren op mijn mail.)

vorige       start       omhoog