Oktober 2010


Almelo, raccordement Dollegoor, 16 oktober 2010. Die DE3 geloof ik wel, het gaat hier om de fraaie witte Lada die iemand er vlak voor heeft gezet. Ik heb zelf een paar Lada's (en een Scaldia) afgereden, vandaar. Foto Marcel van Tongeren.


Twee foto's speciaal voor degenen die bang zijn dat dit een bussensite aan het worden is.
Eindhoven, 16 oktober 2010. Loc 1615 met een omgeleide (en zwaar vertraagde) nachttrein. Amsterdam, 13 oktober 2010. Loc 1251 zal het materieel van een zojuist binnengekomen nachttrein overbrengen naar de Watergraafsmeer.


Boekpresentatie in het DAF-museum

Op 16 oktober 2010 werd het boek DAF YP 408 en tijdgenoten gepresenteerd in het DAF-museum in Eindhoven. Ik heb zelf weinig met militair materieel (ik heb het leger altijd meer iets gevonden voor jongens die op school goed waren in gymnastiek), maar ik was voor deze presentatie uitgenodigd vanwege mijn bescheiden bijdrage aan dit boek. Dit bood mij meteen gelegenheid om het DAF-museum eens te bekijken. Erg interessant, alleen was het een beetje druk omdat er tegelijk een donateursdag van het museum was.Amsterdamse trams gered

De collectie van het failliete AOM, die in foute handen dreigde te vallen, is dankzij onder andere de Tramweg-Stichting gered. Lees meer op www.tramwegstichting.nl.

(Het team van Langs de rails is al zo'n 40 jaar donateur van de TS , dus wat let u om dit goede voorbeeld te volgen.)Stavoren: machinist aan het woord

RTL Nieuws zond onlangs een interview uit met de machinist die als pilot dienstdeed op de slijptrein die enige tijd geleden bij Stavoren door het stootjuk reed. Hij vertelt dat hij met een kaart op pad was gestuurd die niet overeenkwam met de borden langs de baan. Daardoor raakte hij in het donker zijn oriëntatie kwijt. Verder miste hij het "keperbord" vlak voor het station, toen hij met de Italiaanse machinist aan het praten was. Een keperbord heeft dezelfde betekenis als een geel sein, alleen zie je dat in het donker veel later dan een lichtsein.

Langs de rails onhoudt zich verder van een oordeel. Wel willen wij gezegd hebben dat het tegenwoordig regelmatig voorkomt dat ProRail foute kaarten (wegwijzers) verspreidt, met borden die er niet zijn of die langs een ander spoor staan, of met een omgekeerd snelheidsbord, zodat een 6 opeens een 9 is. Die kaarten komen uit de computer en worden kennelijk door niemand meer gecontroleerd.LiveTrein (leuk maar nep)

Waar rijdt die trein? Zie www.flyabb.com/livetrein/. Echt live is dit niet: het laat alleen zien waar de treinen zouden moeten rijden volgens het spoorboekje. Vertragingen en omleidingen zie je dus niet. Ook ontbreken de goederentreinen en bijzondere transporten. Kortom: leuk bedacht maar slecht uitgevoerd.

Interessant voor vliegtuigspotters: www.flightradar24.com. En voor scheepsgasten: www.marinetraffic.com/ais/nl/.Een turquoise 1110 met Bolkoprijtuigen rijdt door Hilversum. Geschilderd door Martijn Albers in 2010. Martijn was een trouw bezoeker van mijn site; we hebben verschillende malen een leuk mailcontact gehad. Martijn is in november 2011 op 28-jarige leeftijd overleden. Meer kunst.


Het zou verboden moeten worden!

Zachtzoete nachttreinen van Albert Heijn. Met natuurlijke kleur- en smaakstoffen.
Het testpanel van Langs de rails geeft een vijf-plus. De smaak is vlak; geen dooretertje (wat dan weer een voordeel is).


Voor het goede doel

Northern Rail staff strip off for charity calendar


Gaan met die banaan

Vechten, 10 oktober 2010. Vlak voor een naderende trein glipt er een banaan op wielen over het spoor. Foto John Verbeek.


Märklin E63 02. In oktober 2010 gescoord op Eurospoor. Heel lang geleden reed dit model op mijn Märklinbaan, maar er waren voortdurend problemen met een nylon tandwieltje dat sleet, vandaar dat ik het locje uiteindelijk heb weggedaan. Maar nu heb ik er dus weer eentje. Vergelijk ook de E60 en de Zwitserse rangeerlocjes in Basel.


Naar het strand

Utrecht, Eurospoor, 29 oktober 2010. Model van station Scheveningen in aanbouw,
een project van de Modulegroep BCN. www.modulegroepbcn.nl.


Spilt, ook voor rietwerk en woondecoraties!

File op de A4 bij Schiphol, 1 oktober 2010. De vrachtwagens van de firma Spilt uit Huizen (www.spilt.nl) zijn een niet onbekende verschijning op de weg. Het zal in de verte ongetwijfeld familie zijn, maar ik ben van de Hilversumse tak; we komen niet bij elkaar op visite. Let op de volgorde van de letters, het is niet Split maar Spilt. Foto Aad de Meij.


Zondag 31 oktober 2010: einde zomertijd (klok uur achteruit)

Bij de overgang van zomer- naar wintertijd staan de stationsklokken 's nachts om 2 uur een uur stil. Bij de overgang van winter- naar zomertijd gaan de stationsklokken vanaf 2 uur 's nachts sneller draaien tot ze 3 uur aangeven. Dit kun je zelf op het perron controleren! De "echte" tijd is de wintertijd. Zie verder het thema spoortijden.

De stationstijd op
je eigen pc. Bron: www.jocisoft.nlvorige       start       omhoog