Oktober 2013


Beeld uit een reclamefilmpje: Wouter de donorlul.


"Diederik van Hoogstraten in New York" (NRC Handelsblad, 22 oktober 2013). Ook bij de redactie van deze krant is de geografische kennis niet meer wat die geweest is.


Gerolstein, 13 oktober 2013. Loc 01 150, een oudgediende die nog steeds actief is. De loc is bij de grote brand in 2005 in Nürnberg ernstig beschadigd. Met financiële steun van onder andere Märklin is ze in Meiningen weer herbouwd. Foto Bernard van Laar.


Blerick, 19 oktober 2013. Blauwe Engel 41 wordt overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Rode Duivel 114 doet zijn best om te laten lijken dat dit erg veel moeite kost. Foto Ruben Derks.


Arnhem, 23 oktober 2013. De "Ellen ten Damme", een GTW van Arriva. Foto's Rienk Nauta.


Eurospoor 2013

Mijn jaarlijkse uitje naar Eurospoor vond dit keer plaats op vrijdag 25 oktober 2013.

Ik moest opschieten, de beurs was al ruim -1 dagen aan de gang! www.eurospoor.nl

Vorig jaar werd mijn kaartje me aan de ingang uit de handen getrokken, ik vermoed met het doel btw-fraude te plegen door kaartjes nog een keer te verkopen. Dit jaar hield ik mijn kaartje dus stevig vast!

Langs de rails sponsorde het goede doel (Kika). In ruil daarvoor reed er een reclamewagentje rond op de baan van de Modelspoorgroep Haarlemmermeer.

Veel prachtige banen met allerlei mensen eromheen. En het publiek maar laten wachten tot er eens wat in beweging komt. Modelbanen zijn er om op gereden te worden, heren en dames! Dit was ook weer zo'n slome baan. Eén mevrouw kreeg het er een beetje warm van.

Een aardig koopje op Eurospoor 2013 was dit model van een Berlijns metrotreinstel, door Märklin uitgebracht onder de merknaam Primex. Dit is Baureihe 275 van de Berliner Verkehsbetriebe (BVG). Deze stellen bestonden gewoonlijk uit vier rijtuigen, maar mijn model heeft er drie: het tweedelige stel 3017 en tussenrijtuig 4019.

En toen maar weer naar huis. Tien minuten lopen naar het station, of wachten op het speciale treintje. Kennelijk had dat treintje last van gladde banden, want het kwam niet opdagen. Na een poosje had uw webmaster er wel weer genoeg van. We zien hem hier het besluit nemen om toch maar te gaan lopen. Foto Jaap Teeuw.Modelspoorgroep Haarlemmermeer steunt Kika

De Modelspoorgroep Haarlemmermeer (MSGH) uit Hoofddorp staat dit jaar op Eurospoor. Tijdens deze beurs gaat de MSGH met een ludieke actie geld inzamelen voor Kika. De reden hiervoor is het ziek zijn en overlijden van een van de leden. Het idee werd geboren om Märklin Mini Modules te gaan maken. Een Mini Module bestaat uit een plankje hout met daarop twee Märklin M-rails geschroefd. Bewoners van de woonvoorziening "de Nieuweweg" hebben een aantal Mini Modules gemaakt, genoeg voor een ovaal op Eurospoor. Om geld op te halen voor Kika kunnen bezoekers op de stand van de MSGH geld stoppen in de collectebussen. Maar er is nog een mooiere manier om dit project te steunen: over de modulebaan gaat tijdens Eurospoor de "Kikatrein" rijden. Deze trein kan men sponsoren. Een container met een bedrijfsnaam moet 50 euro opbrengen, een container met je eigen naam levert 25 euro op voor Kika. Kijk voor meer informatie op msghaarlemmermeer.nl/?page_id=32.

vorige       start       omhoog