April 2014


Vanaf begin april worden er proeven gedaan met een RHV2-OLS: een railhulpverleningsvoertuig type 2 op lorries. Daartoe is een TS6 (tankautospuit 6 man) uit 2007 speciaal voor dit doel omgebouwd. Dit is een Mercedes Benz 1325F Atego. Een kortsluitlans is bij de standaardbepakking aanwezig. De mannen op de foto (de zesde brandweerman staat achter de auto) zijn aan het oefenen in Hilversum. Als deze proef slaagt wordt een dergelijk voertuig gestationeerd bij alle belangrijke stations in Nederland. Vermoedelijk zullen het dan Unimogs worden. Dit is een fotomontage, in het kader van 1 april bedacht en gemaakt door Henk Koster.


Amsterdam, De Veranda, 1 april 2014. Ons team beluistert een Wurlitzer "One More Time" jukebox. Cd-techniek in een oud jasje.


Op 5 april 2014 opende het Tram Museum Rotterdam zijn deuren. Het bevindt zich in de remise Hillegersberg aan de Kootsekade 19 in Rotterdam. In het museum zijn bijna alle Rotterdamse trams van vroeger te bezichtigen. De paardetram uit 1881, de crèmekleurige elektrische trams van begin vorige eeuw, de oer-Rotterdamse vierasser en de Düwag-trams. Van bijna alle trams die ooit in Rotterdam hebben gereden is er wel een bewaard gebleven. De collectie wordt geconserveerd door vrijwilligers. Een deel van de collectie bestaat uit trams die in 2010 de oude tramremise in Delfshaven aan de Nieuwe Binnenweg moest verlaten. Behalve trams is er meer te zien: een verzameling van historische foto’s, kaartjes, petten, kniptangen, borden, oorkondes, geldwisselaars en al het andere dat met trams en openbaar vervoer van vroeger te maken heeft. In de museumwinkel zijn ansichtkaarten, boeken, pennen en nog veel meer te koop. Voor openingsdagen en -tijden zie www.stichtingromeo.nl. (persbericht)


Utrecht, 8 april 2014. Pendeltrein naar het Spoorwegmuseum. Om niet in de war te raken met al die andere plan V's, heeft treinstel 444 een nieuw nummer gekregen: NL NS 94844353444-1.


Spot the webmaster

Amsterdam Bijlmer Arena, 22 april 2014. Het succes van mijn website heeft ook een keerzijde: onopvallend treinen filmen lukt vaak niet meer. Zo werd ik, na het passeren van twee oude locs, vanaf het parkeerdek van de Arena gegroet door een paar collega-spotters. Ach, ik laat de eerbetuigingen maar over me heenkomen... Foto Koen Brouwer.


Gesleep met een V60

Gefilmd op Amsterdam Bijlmer Arena op 9 mei 2011 en 22 april 2014. De opnamen staan niet in chronologische volgorde, dat puzzeltje laat ik aan jou over...


Koningsdag 27 26 april 2014

Daar zwaai je dan. De trein die je wist dat voor jou zou gaan rijden is hier.


De koninklijke bus, 26 april 2014. Fotobewerking Henk Koster.


Bunnik, 28 april 2014. Kleindochter Noëli, twee maanden oud. Met treintjes op haar hemdje. Je moet zoiets voorzichtig opbouwen.Google Chrome, Safari

Hoewel deze site technisch gezien zo eenvoudig mogelijk gehouden is, constateer ik soms toch problemen. Zo ontdekte ik in april 2014 dat de letters er via Google Chrome erg lelijk uitzagen. Dat blijkt een kwaaltje van Google Chrome te zijn, die niet goed overweg kan met zogeheten stylesheets. Na een avondje zoeken en vloeken heb ik het probleem opgelost. Dat bleek ook effect te hebben op de browser van mijn telefoon: Safari. Daar zien de letters er nu ook uit zoals ik ze bedoeld heb. Al is Langs de rails natuurlijk niet direct fijn te bekijken op zo'n klein schermpje.

Omdat ik zelf niet alle browsers en apparaten kan testen, stel ik het op prijs als ik reacties van bezoekers krijg. Zie je iets wat volgens jou niet klopt, mail me dan en beschrijf het probleem zo nauwkeurig mogelijk. Bij voorbaat dank!Drie miljoen bezoekers

Stel dat ik voor ieder bezoek een dubbeltje had gekregen. Dan had ik op 24 april 2014 drie ton gehad. Maar helaas werkt dat zo niet met internet. Niettemin: ik vind het nog steeds leuk om met deze site bezig te zijn. Al bijna twaalf jaar bijna elke dag een update. En de bron is nog niet droog.

Ik kan zelf niet zien wie de driemiljoenste bezoeker was. Maar Victor Lansink mailde mij een screenshot waaruit bleek dat hij de teller op 3.000.000 heeft gezet. Een leuk toeval, want Victor heeft mij vaak geholpen met informatie. En hij heeft zelf trouwens een ontzettend leuke website: www.railtrash.net.

Genoeg hierover. Op naar de vier miljoen bezoekers!Amsterdam, 4 maart 1969 en 20 april 2014. Brug over de Singelgracht. Foto's Fons van der Jagt.


Schip raakt bovenleiding

Haarlem, Prinsenbrug, 30 april 2014. Geen schade, geen gewonden. Maar toch: aanraken der draden is levensgevaarlijk! Het schip is de Soeverein. Een verbouwde olietanker die voor "piratenschip" moet doorgaan. Zie www.scheepswerftalsma.nl/...
vorige       start       omhoog