November 2017


Museumtransport (met filmpje)

Bilthoven, 3 november 2017. Loc 1312 is met ander materieel uit het Spoorwegmuseum op weg naar de Watergraafsmeer. Dit in verband met een open dag op 4 november. De trein rijdt via Soest naar Hilversum en verder. Rechtstreeks vanaf de Maliebaan naar Hilversum is niet meer mogelijk. Ik was even naar mijn geliefde Bilthoven teruggekeerd om dit filmpje te kunnen maken.


Primeur: de nieuwe intercity van NS

Utrecht, 3 november 2017. In het echt alleen nog maar als mock-up te zien, op Eurospoor al rondrijdend in schaal N: de nieuwe intercity van NS.


Märklinkinderbaan

Utrecht, 3 november 2017. Op Eurospoor werd mijn aandacht als hardcore analoge Märklinrijder getrokken door deze baan, gebouwd door Stephan de Kok. Zijn Märklinkinderbaan is ook te zien bij de Modelspoorwegclub Veenendaal. www.modelspoor.nlTrein ZLSM ontspoord op station Simpelveld

Een ontsporing op het station van Simpelveld heeft zondag roet gegooid in de planning* van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Alle ritten werden afgeblazen. Twee wagons liepen bij het depot van de antieke spoorlijn van de rails. Niemand raakte daarbij gewond, maar de schade was groot genoeg om de ritten van zondag af te blazen. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. ProRail is de vrijwilligers van de ZLSM in ieder geval te hulp geschoten om de problemen te verhelpen.

Het afblazen van de treinritten was des te vervelender omdat zondag (29 oktober) de Seinwezendag werd gehouden, met behalve aandacht voor oude treinen ook voor de antieke spoorbeveiliging. Zo waren verschillende seinhuisjes voor de bijzondere dag bemand. Voor dat evenement was ook een oude diesellocomotief naar Simpelveld afgereisd.

Bron: www.1limburg.nl/..., 30 oktober 2017

Zie ook het verslag van de moeizaam verlopende hersporingsactiviteiten op www.l1.nl/...

*) Een nieuwe variant van de uitdrukking "roet in het eten gooien".Kampen, 17 november 2017. Buffel Farewell Tour. De kans om een slagje te rijden liet ik mij niet ontnemen.
vorige       start       omhoog