December 2017


Wisseling van de wacht

Enschede, 7 december 2017. Een paar dagen na het maken van deze foto was het afgelopen voor de Buffels. De laatste dieseltreinen van NS moesten plaatsmaken voor elektrische treinen van een andere vervoerder. De kudde Buffels vindt misschien een andere, buitenlandse, koper. In elk geval blijft het treinstel op deze foto, nummer 3426, voor het Spoorwegmuseum bewaard. Foto Jan de Kroon.

Raalte, 11 december 2017. Treinstel 7407, een Flirt3 van Keolis, langs een perron waar enkele dagen eerder nog Buffels stopten. Keolis (voorheen Syntus) rijdt nu onder andere tussen Zwolle en Kampen, en tussen Zwolle en Enschede. Foto Olaf Horn.


Stomen en buffelen door Bunnik

Blokpost Bunnik, 9 december 2017. De SSN Kerstexpres is op weg naar de kerstmarkt van de VSM. De trein zou van Rotterdam via Amersfoort naar Apeldoorn rijden. Maar door een kapotte bovenleiding (!) moest deze stoomtrein (!) een andere route volgen: via Utrecht en Arnhem naar Dieren. Van iemand dicht bij het vuur (letterlijk) vernam ik dat de trein langs de blokpost zou komen. De blokwachter werd op correcte wijze begroet. Als toegift kwamen later op de dag vier Buffels voorbij, op weg naar hun laatste rustplaats: Nijmegen. Met ingang van 10 december 2017 is dit NS-materieel uit dienst.
vorige       start       omhoog