Januari 2018


Utrecht, Centraal Museum, 3 januari 2018. Lantaarns ontworpen door Pyke Koch in 1953, in opdracht van de gemeente Utrecht. Deze armaturen waren bestemd om de gaslantaarns te vervangen die op de Utrechtse lantaarnpalen stonden. Alle lantaarns langs de Utrechtse grachten zijn van deze armaturen voorzien. Ze waren oorspronkelijk van gietijzer, vanaf circa 1969 van aluminium, vanaf circa 1975 polycarbonaat.


Wandelen langs het spoor

Bilthoven, 9 januari 2018. Wie zoals ik regelmatig langs het spoor wandelt, is dit bord vast weleens tegengekomen. Er staan blauwe golven op, dus je eerste gedachte is waarschijnlijk "water". En inderdaad zie je dit bord vaak vlak voor een brug over het water. Maar de officiële betekenis volgens het seinreglement is "einde looppad". Dus vanaf hier moet je goed op de treinen letten voordat je verder loopt. Meer borden langs het spoor.


Hamm, 27 januari 2018. Loc 218 480 doet erg zijn best om op een DB-loc van veertig jaar geleden te lijken (zie het logo en de kleuren), maar het is er een van de firma Railsystems RP. Foto Jan de Kroon. www.railsystems-rp.de


Enkele beelden uit de eerste helft van januari 2018. Gefilmd in Bilthoven (dolimetrein), Utrecht, Bunnik (toeterende VIRM, dieselloc met ICR-rijtuigen, keteltrein), Lunetten (kolentreinen, Alpen Express, trein met lege autowagens).


Gefilmd in Bunnik, Amersfoort, Utrecht, tussen medio januari en begin februari 2018. Onder andere enkele Alpen Expressen en wat goederentreinen. Met zoals altijd een paar machinisten die weten waar en wanneer ze de tyfoon moeten beroeren.
vorige       start       omhoog