Februari 2018


Metrotentoonstelling

Rotterdam Blaak, 9 februari 2018. Metrostel 5024 is uit het museum gehaald en is enkele dagen te bezichtigen op metrostation Blaak. Het stel ziet er compleet uit, inclusief interieur en stuurtafels. Ik heb even geprobeerd ermee weg te rijden, maar dat lukte niet. Daarvoor zou eerst de elektrische installatie gerenoveerd moeten worden, maar naar ik begreep zit dat er niet in.


Metrostel 5024 op transport

Op 14 februari 2018, diep in de nacht, werd metrostel 5024 weer weggesleept uit station Blaak. Op emplacement 's-Gravenweg werd het stel op een dieplader geladen, om terug te keren naar het museum. Over een tijdje zal het daar weer van binnen te bekijken zijn, maar digitaal is dat ook nu al mogelijk via deze 3D-tour. Foto's gemaakt door een bezoeker van mijn site.


Aanwinst voor Connexxion

Amersfoort, 8 februari 2018. Treinstel 5039 staat op het punt te vertrekken als trein 31321 naar Ede-Wageningen. Deze nieuwe aanwinst van Connexxion, een Flirt3, komt in de plaats van de twee dieselstellen die een tijd lang onder de draad hebben gereden over de Valleilijn. Foto Jan de Kroon.


Een Vectron in Nederland

Utrecht Vaartsche Rijn, 11 februari 2018. Loc 193 261 is met een containertrein op weg van Rzepin (Polen) naar Tilburg. Deze "Rzepin Shuttle" wordt sinds september 2017 door LTE gereden voor GVT Intermodal. De loc is een Vectron van fabrikant Siemens, een type dat sinds kort is toegelaten in Nederland. Deze loc wordt geleased van European Locomotive Leasing. Groeten terug aan machinist Jouke Post!


Krokus Express & Hondekop

Bunnik, 24 februari 2018. Een lange Krokus Express is op weg naar de wintersport, op een vroege zaterdagochtend. Waarom eigenlijk Express? Krokus schrijf je toch ook niet met twee s'en? 's Avonds kwam Hondekop 766 voorbij, op weg van Leidschendam naar Nijmegen. Met een tyfoongroet aan de blokwachter.


Boven op het nieuws

Actueel treinnieuws, gebracht vanuit Blokpost Bunnik en Utrecht Vaartsche Rijn. Gefilmd in februari 2018.Sik 297 in Deventer

Sik 297 was eigendom van VolkerRail en is geschonken aan de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED). In 2015 eerde de SIED het vroegere industriespoor in Deventer al met een lijvig boek. Op 21 februari 2018 is de loc op het spoormonument op de hoek Hanzeweg-Industrieweg geplaatst. Hier ligt 50 meter spoor, een deel van een wissel met bediening en een stootblok. De Sik draagt het logo van Volkerrail en is geel/grijs. www.deventerindustriespoor.nlAmsterdam Centraal, 20 februari 2018. Tegelwerk in de verbindingstunnel tussen de bestaande metro en de Noord/Zuidlijn. Bedoelt de kunstenaar hier iets mee? Heeft de tegelzetter een grapje gemaakt? Of geldt hier het oude gezegde: a dirty mind is a joy forever? Foto Rienk Nauta.
vorige       start       omhoog