Agenda

reisinformatie     adverteren     tweets     verkortingen     nieuwe melding     forum

Deze meldingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, typefouten en dergelijke. Alle informatie is verkregen via vrije nieuwsgaring. Elke melding is welkom.

Weet je een leuke rit? Deel die informatie dan met anderen! Ik werk niet bij "het spoor" en heb geen toegang tot aan­schrijvingen. Dienstregelingen kan ik alleen bekendmaken dankzij mijn tipgevers. Let op: bijzondere treinen kunnen altijd onverwacht vervallen, te vroeg of te laat rijden, of plotseling een andere route nemen.

Berichten over bijeenkomsten, hoogtijdagen bij museumlijnen, tentoonstellingen en dergelijke plaats ik alleen op verzoek van de organisator. Programma's kunnen wijzigen. Raadpleeg daarom altijd de site van de organisator voor actuele informatie.

Het is mogelijk om meldingen per mail te ontvangen. Daarvoor moet je lid worden van mijn forum en aangeven dat je "Individual Emails" wilt ontvangen. Het forum wordt ook gebruikt voor berichten die op het laatste moment binnenkomen en daarom niet meer in de agenda komen. Wie niets wil missen, abonnere zich op het forum.

Ritten & bijeenkomsten

Zie ook de aankondigingen in de rechterkolom.Niet alle NVBS-bijeenkomsten worden door de organisatie gemeld. Zie daarvoor de agenda van de NVBS.


Donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli 2016: Europe Endless Express

De Europe Endless Express vertrekt donderdag rond 20.15 uur vanaf Amsterdam Centraal in oostelijke richting (Bentheim). Een ontdekkings­reis op een nachttrein van drie dagen en twee nachten door zes Europese landen. De route blijft onbekend. Aan boord bevinden zich internationale kunstenaars, filosofen, theatermakers, wetenschappers, schrijvers en muzikanten. De trein is het festival­terrein. Jouw coupé is het theater. Het verglijdende landschap is het decor waarin we praten, denken en dansen tot de sterren­nacht boven ons panorama­rijtuig verschijnt. Zaterdagavond levert de trein haar reizigers weer af in Amsterdam (via Roosendaal).

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Treinreiswinkel. europe-endless-express.nl


Zaterdag 2 juli 2016: donateursrit met treinstel 766

Voor het eerst na de renovatie van treinstel 766 wordt hiermee een rit gereden voor de donateurs van de Stichting Hondekop. Niet-donateurs kunnen zich ook aanmelden. www.mat54.nl

De ‘Tunnel Express’ begint in Zaandam rond 09.15 uur. Via de Hem­tunnel en de Schiphol­tunnel naar Den Haag HS. Via de tunnels onder Rijswijk en Delft naar Rotterdam Centraal. Door de Willemsspoor­tunnel en de Barendrecht­tunnel naar Eindhoven, waar kop wordt gemaakt. Via de tunnel onder Best naar Den Bosch, Nijmegen en Arnhem. Daarna over de IJssellijn naar Zwolle. Via de Drontermeer­tunnel over de Hanzelijn naar Amsterdam Centraal, aankomst einde van de middag. In- en uitstap­mogelijkheden onder­weg zijn Den Haag HS, Den Bosch en Zwolle.


Weekend 9 en 10 juli 2016: stoomtreindagen ZLSM

www.zlsm.nl


Dinsdag 19 juli 2016: Plusdag Spoorwegmuseum

Iedere derde dinsdag van de maand is er een Plusdag, met een nostalgisch programma voor senioren. Dit bestaat uit een gratis rondleiding en een lezing. Ook kunt u zich laten scheren door barbier Jan. Zie www.spoorwegmuseum.nl/...


Vanaf 7 augustus 2016: Sziget Express

Extra treinen naar het Sziget-festival in Budapest. Vertrek uit Amersfoort: zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 augustus. Vertrek uit Boedapest: woensdag 17 augustus (2 treinen) en vrijdag 19 augustus. nl.szigetfestival.com


Zaterdag 13 augustus 2016: NS Harmonieorkest

Optreden in Scheveningen voor deelnemers Olympische Spelen. www.nsharmonie.nl


Zaterdag 20 augustus 2016: Tweakers Express

Tweakers Express naar de Gamescom in Keulen. www.tweakers.net

Amsterdam C    06.59   (2)
Utrecht C     07.28/31 (18)
's-Hertogenbosch 08.13/16 (6)
Eindhoven     08.45/48 (3)
Venlo       09.33/36 (1)
Köln-Messe/Deutz 11.06

Köln-Messe/Deutz 18.00
Venlo       19.29/32 (1)
Eindhoven     20.12/15 (1)
's-Hertogenbosch 20.39/42 (3)
Utrecht C     21.09/12 (7)
Amsterdam C    21.40   (7)

September 2016: Bedevaarttreinen

Al ruim 95 jaar rijden er jaarlijks voor bedevaartgangers enkele nachttreinen vanuit Nederland naar Lourdes. Aan die traditie komt in september een einde. De reden is dat het materieel verouderd is en dat de spoorweg­maatschappijen steeds meer moeite hebben om de bedevaartreinen tussen de reguliere dienstregeling door te leiden. Ook is de laatste jaren de belangstelling voor bedevaarten per trein afgenomen en reizen er al veel meer mensen per bus of vliegtuig.

Laatste ritten:

 • Vertrek donderdagmiddag 1 september uit Maastricht, terug donderdagochtend 8 september. Georganiseerd door Limburgse Bedevaarten.
 • Vertrek zondagmiddag 11 september uit Maastricht, terug zondagochtend 18 september. Georganiseerd door NLZ: Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken.

Informatie: www.huisvoordepelgrim.nl

"Een invalide man gaat naar Lourdes en wordt met wagentje en al in het water gereden. Na het bidden wordt hij er weer uitgehaald en raad eens wat? Nieuwe bandjes!" (Jules Deelder).


Weekend 3 en 4 september 2016: Terug naar Toen

Jaarlijks evenement bij de VSM. www.stoomtrein.org


Zaterdag 17 september 2016: Zuiderzee Expres

De SSN brengt een bezoek aan de SHM met de Zuiderzee Expres. Trekkracht loc 01 1075. Opstapplaatsen zijn Rotterdam, Gouda en Woerden. Vertrek uit Rotterdam rond 08.30 uur, terug rond 22.00 uur. Kaarten inclusief toegang tot het Bellofestival. www.stoomstichting.nl


Weekend 17 en 18 september 2016: Bellofestival bij de SHM

Er rijdt een stoompendeltrein tussen Enkhuizen en Hoorn. Op zaterdag bezoek van de SSN. www.stoomtram.nl


16-18 september en 7-9 oktober 2016: Müller-Tanzzug nach Egmond aan Zee

Müller Touristik organiseert twee treinreizen naar Egmond aan Zee. Vrijdag 16 september heen, zondag 18 september terug. Vrijdag 7 oktober heen, zondag 9 oktober terug. Vanaf Köln via Düsseldorf, Duisburg, Essen, Dortmund, Münster, Rheine en Bad Bentheim naar Alkmaar. Vanaf daar bussen naar Egmond. www.mueller-touristik.de/...


Vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober 2016: Eurospoor in Utrecht

Jaarbeurs Utrecht. www.eurospoor.nlZondag 30 oktober 2016: einde zomertijd (klok uur achteruit)

Bij de overgang van winter- naar zomer­tijd gaan de stations­klokken vanaf 2 uur 's nachts sneller draaien tot ze 3 uur aangeven. Bij de over­gang van zomer- naar winter­tijd staan de stations­klokken 's nachts om 2 uur een uur stil. Dit kun je zelf op het perron controleren!

De "echte" tijd is de wintertijd. Zie ook spoortijden.


Zaterdag 12 november 2016: NVBS Lustrumcongres

Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan organiseert de NVBS een lustrumcongres over het verleden, het heden en de toekomst van het railvervoer in Nederland. Prominenten binnen de vervoerwereld hebben hun medewerking toegezegd. Theater LantarenVenster in Rotterdam, 13.30-17.30 uur. Bezoekers van het congres kunnen ook een rit maken met een historische tram. Informatie en aanmeldingen via www.nvbs.com/...


2016: opening Utrecht Centraal

Opening van het vernieuwde station Utrecht Centraal (datum nog niet bekend). Er zijn plannen voor een tentoonstelling over dit station, zowel in het station zelf als in het Spoorwegmuseum.


2017: 150 jaar spoor in Nederlands-Indië

Het Spoorwegmuseum is van plan hier aandacht aan te besteden.


Wintersporttreinen 2016-2017

Alpen Express Oostenrijk
Vertrek elke vrijdagavond van 23 december 2016 t/m 17 maart 2017. Terug in Nederland op zondagochtend 25 december 2016 t/m 19 maart 2017. Opstapplaatsen: Haarlem, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch, Eindhoven, Venlo. Op 17 en 24 februari ook vertrek uit Den Haag HS en Leiden, op 26 februari en 5 maart ook aankomst in Leiden en Den Haag HS. Op 30 en 31 december een afwijkende dienstregeling. Meer informatie.

Alpen Express Zwitserland
Vertrek elke vrijdagavond van 17 februari t/m 3 maart 2017. Terug in Nederland op zondagochtend 19 februari t/m 5 maart 2017. Opstapplaatsen: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch, Eindhoven, Venlo. Meer informatie.

Alpen Express Italië
Vertrek elke vrijdagavond van 17 februari t/m 3 maart 2017. Terug in Nederland op zondagochtend 19 februari t/m 5 maart 2017. Opstapplaatsen: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch, Eindhoven, Venlo. Meer informatie.

Krokus Express
Heenreis: zaterdagochtend 18 en 25 februari 2017. Terug in Nederland: zaterdagavond 25 februari en 4 maart 2017. Opstapplaatsen: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem. Meer informatie.

Railpromo Austria Express
Heenreis: vrijdagavond 23 december 2016 t/m 24 februari 2017. Terug in Nederland op zondagochtend 25 december 2016 t/m 5 maart 2013 (afwijkingen: vertrek donderdag 29 december, terug zaterdag 31 december). De trein rijdt vanuit Brussel-Zuid, via Antwerpen-Berchem, Roosendaal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem naar Oostenrijk. Meer informatie.
Mijn tweets

Ik deel weleens een mening of observatie via Twitter.

Tweets-archief 21-03-2011 t/m 16-05-2016

Zie ook mijn weblog.
Adverteren op deze site?
Dat kan vanaf 1 euro per dag!

Deze site heeft dagelijks honderden unieke bezoekers. Stuk voor stuk geïnteresseerd in het openbaar vervoer en in het bijzonder het spoorwegverkeer. Uit reacties blijkt dat het vaak om professionals gaat die op zoek zijn naar technische of historische informatie. Maar ook mensen die belangstelling hebben voor modelbouw, voor treinreizen, voor fotografie, voor boeken of dvd's.

Is dit uw doelgroep? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om te adverteren op deze site. Dat kan door het plaatsen van een banner gedurende een bepaalde periode, of bijvoorbeeld door middel van een "advertorial". Het basistarief is 30 euro per maand voor een banner op de twee meest bezochte pagina's: deze agenda en de pagina nieuw. Voor 30 euro extra kan er bovendien een banner op de startpagina komen. Een banner kan maximaal 740 pixels breed zijn. Langer dan een maand adverteren is goedkoper. Afwijkende maten en plaatsen in overleg. Neem vrijblijvend contact op.www.nicospilt.nlLeuke links & tips

Zie ook de links naar andere sites.Uw mededeling in deze agenda? Dat kost niets.
Een commerciële boodschap? Dat kost weinig.


Weersverwachting KNMI

Zie ook de buienradar.


Reisinformatie

Waar rijden de treinen?
Via www.treinenradar.nl kun je zien waar de treinen van NS zich bevinden. Deze informatie is gebaseerd op sateliet­gegevens. Het programma toont dus de werkelijke locaties van het materieel.

Via kubus.mailspool.nl/spoorkaart is te zien waar de treinen rijden. Geen goederentreinen of bijzondere treinen.

Materieelinzet en andere info
Via ovtijden.com kun je onder andere informatie opvragen over de (geplande) materieelinzet en vertrek­tijden.

Op internet is ook een doorkomststaat te vinden, maar dat is een domme database: vertragingen en andere afwijkingen worden niet verwerkt. En met treinen die na 4 uur 's nachts rijden wist de programmeur geen raad.

En rijden die treinen eigenlijk wel?
Via www.rijdendetreinen.nl kun je zien of de treinen wel volgens plan rijden. Ook storingen en werkzaamheden worden vermeld. Er is een archief van alle storingen sinds januari 2011. Zo is bijvoorbeeld eenvoudig te zien welke trajecten vaak getroffen worden.

Het andere openbaar vervoer
Via www.ovradar.nl kun je de actuele positie van bussen, trams, en metro's opvragen. Ook de vertrek­tijden en vertragingen bij elke halte.

Universele routeplanner
Een universele internationale routeplanner, ook voor als het vliegtuig toch handiger is: www.rome2rio.com.

Goederentreinen
De locs van het Tsjechische Metrans zijn te volgen op poloha.vozu.cz. De rode stip is van een webcamtram in Praag.

Spoorkaart Nederland
Bij de spoorkaarten vind je onder andere een handige kaart uit 2016 met treinseries.


Tentoonstellingen

Tentoonstellingen waarin (ook) het thema 'spoor' aan de orde komt:

Reizen per spoor in de jaren ’50 - op vakantie naar Zwitserland
Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM), Zuidbroek (4 juni t/m 18 september 2016). Er is de reis van de denkbeeldige familie Bergsma uit Drachten. Ze gaan in juli 1958 op vakantie naar Zwitserland. Deze familie neemt u als het ware mee op reis door deze periode. U kunt deze reis virtueel ondergaan door de borden langs de muren te volgen. De reis van de familie Bergsma krijgt extra betekenis door informatie over historische en technische gegevens. Deze informatie is te vinden op de U-vorm in het midden van de expositieruimte. De voorwerpen onder­steunen het verhaal van de reis en geven een beeld van het spoorverleden in de jaren ’50. www.nnttm.nl

Doesburg en de stoomtram, 1881-1957
Streekmuseum de Roode Toren, Roggestraat 9, Doesburg (28 mei 2016 t/m 25 februari 2017). De expositie geeft een fraai beeld van diverse facetten van de stoomtram in Doesburg: de eerste aanleg, het reizigers- en goederen­vervoer, de bekende schipbrug als 'obstakel', de diverse ongevallen in de loop der jaren, het trampersoneel, maar vooral ook het afscheid in 1957. Voorts zijn er diverse objecten van de voormalige tramlijn Dieren-Doesburg-Doetinchem, waaronder diverse GTW-trammodellen en oude filmbeelden te zien. www.deroodetooren.nl/...

Van trein naar Plein
Museum Het Sterkenhuis, Bergen (3 mei t/m 30 november 2016). Een grote maquette van het vroegere stationsplein met de spoorlijn en Bello toont het beeld uit de jaren vijftig. www.museumhetsterkenhuis.nl/...

Outsider Art
Hermitage, Amsterdam. Outsider Art wordt gemaakt door mensen die niet zijn opgeleid aan de kunstacademie. Het museum richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Het gaat om honderden werken van tientallen Engelse, Franse, Iraanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars. www.hermitage.nl/...

In het spoor van Titus Brandsma
Van 9 april t/m 16 november 2016 in het Titus Brandsma Museum, Bolsward. Titus Brandsma (1881–1942) was een pater, hoogleraar en publicist uit Friesland. Brandsma verzette zich tegen het nazisme. In 1942 vond hij in een concentratie­kamp de dood. Centraal in de expositie staat het trein­compartiment waarin hij werd gedeporteerd. www.titusbrandsmamuseum.nl


Kijken op tv of pc

Open Beelden
Via het 'Open Beelden'-project zijn veel videobeelden uit bioscoopjournaals onder een vrije licentie beschikbaar gekomen. De site www.openbeelden.nl is vrij onover­zichtelijk, maar op Wikimedia Commons zijn alle beelden ook in één grote lijst door te bladeren. Inclusief nogal wat films over de spoorwegen.


Panorama Rail Restaurant

Vanaf 1 april 2016
Culinaire rondrit in klassieke rijtuigen, waaronder een panoramarijtuig. Trekkracht is meestal loc 1215. De trein rijdt doorgaans op vrijdag- en zaterdagavond; zie website voor rijdagen. Vertrek uit Amsterdam Centraal om 18.10 uur. Daarna via Breukelen, Gouda, Rotterdam Noord, Den Haag HS, Leiden en Haarlem weer naar Amsterdam Centraal. Bij werkzaam­heden kan de route afwijken; de rit duurt altijd minstens 2.45 uur. Er vinden ook extra ritten plaats. Arrangementen vanaf 99 euro, in het panorama­rijtuig vanaf 149 euro. www.panoramarail.nl


Werkzaamheden
Betuweroute

Zaterdag 16 april t/m zondag 16 oktober 2016
Zes maanden lang vinden er werkzaamheden plaats in Duitsland. Naast de twee bestaande sporen tussen Emmerich en Oberhausen komt een derde spoor te liggen. Daarmee krijgt de Betuweroute een betere verbinding met Duitsland en kunnen er in de toekomst meer goederen­treinen van deze route gebruik maken.

De Betuweroute is dé spoorverbinding voor het goederen­verkeer tussen de havens van Amsterdam en Rotterdam, en Europa. Het treinverkeer groeit zodanig, dat er extra ruimte nodig is. Met name de aansluiting op het Europese spoornet richting Oberhausen kan beter. Daarom wordt er in Duitsland 70 kilometer extra spoor aangelegd. En ook aan de Nederlandse zijde komt er 3 km spoor bij.

Omleidingen via Brabantroute en Oost-Nederland
Door de werkzaamheden is de Betuweroute niet altijd volledig beschikbaar voor goederen­vervoer. Daarom worden tijdens deze werkperioden goederen­treinen omgeleid via de Brabantroute, en – in mindere mate – via het spoor in Oost-Nederland tussen Deventer en Oldenzaal. Treinen gaan dan bij Oldenzaal of Venlo de grens naar Duitsland over. Het treinvervoer van gevaarlijke stoffen blijft zo veel mogelijk plaatsvinden over de Betuweroute.


Updates

De 148e update van het archief van Edward Bary staat online. Zie www.archiefedwardbary.nl onder "Updates".

Rob van der Rest voegt regelmatig nieuwe oude foto's aan zijn site toe. Zie www.sporen-met-rob.nl.

Een andere frequente updater is Cor de Rijke: www.feijenoordsemeesters.nl.


NVBS Actueel

De NVBS – de landelijke vereniging van rail­liefhebbers – brengt onder de naam "NVBS Actueel" een maandelijkse nieuwsbrief uit. Deze is bestemd voor zowel leden als niet-leden en een abonnement is gratis. Je kunt het juninummer lezen op www.nvbs.com/...


Links

Op mijn site heb ik veel links naar andere sites staan. Dat zijn sites die ik interessant of leuk vind, waaronder links naar sites van mede-hobbyisten. Voor deze laatste links geldt de regel: "jij linkt naar mij, ik link naar jou".

Ooit kreeg ik van iemand het verzoek om de link aan te passen, omdat hij een nieuwe site had gemaakt. Alleen bleek op zijn nieuwe site geen link meer naar mijn site te staan. Dat paste niet in zijn nieuwe concept, kreeg ik te horen. Overbodig te zeggen dat de site van de goede man ook niet in mijn concept paste.


Heimwee naar de Heimwee Express

De maandelijkse Heimwee Express is eind 2015 uit de vaart genomen. Het Spoorweg­museum onderzoekt welke mogelijk­heden er zijn om dit soort ritten weer aan te bieden.


Collectie vervoerbewijzen van de NVBS

De collectie van de NVBS omvat naar schatting 40.000 vervoer­bewijzen. Naast de bekende enkele reizen en retourtjes vele andere soorten: perron­kaartjes, biljetten voor militairen en land­verhuizers, tienritten­kaarten, traject­abonnementen, vrijvervoer­kaarten voor spoorweg­personeel. Ook aller­hande biljetten voor internationaal vervoer.

In een filmpje zie je een kleine selectie uit de trein­kaartjes voor bijzondere gelegenheden, zoals opening van stations en lijnen, tentoon­stellings­treinen. www.nvbs.com/...


KLOK-INFO

Informatiebulletin nummer 63, maart 2016, van de Werkgroep Loc 1501/Stichting Klassieke Locomotieven. Met nieuws over de status van de collectie (locs 1122, 1201, 1218, 1255, 1304, 1315 en 1501). Project Locomotief 1501: besloten is om deze loc weer bedrijfsvaardig te herstellen. Lees het bulletin (pdf)

Loc 1201 is overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Lees de extra editie van KLOK-Info (pdf).


Nationaal Register Railmonumenten

Het verslag van het Nationaal Register Railmonumenten over 2013 en 2014 is verschenen. Klik hier voor het verslag (pdf).

Zie ook www.railmonumenten.nl en www.railmusea.nl


Retours

Digitaal magazine over spoorwegen, vormgeving en fotografie
Retours is een gratis maandelijks digitaal magazine over het raakvlak tussen spoorweggeschiedenis, vorm­geving en fotografie. Zeker niet alleen bestemd voor trein­fanaten, maar voor iedereen met interesse in geschiedenis en toegepaste kunsten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld spoorwegaffiches, stationsarchitectuur en reisfotografie. www.retours.eu


Train World in Schaarbeek

Het nieuwe Belgische spoorwegmuseum opende op 25 september 2015 zijn deuren. www.trainworld.be


Henry Tap

Henry Tap (1905-1983) was van 1946 tot begin jaren 70 de vaste ontwerper van de RTM. Hij ontwierp dienst­regelingen en ander drukwerk, muur­schilderingen in stations, en zelfs hele trams. Ook de bekende afbeeldingen van dieren en planten op de bussen en trams waren van zijn hand.

In 'De Tramkoerier', herfst 2015, staat een artikel over hem. Verder is er tot en met tweede kerstdag een tentoonstelling in het RTM-museum in Ouddorp. In 2016 verschijnt een jubileumboek van de RTM, waarin ook aandacht wordt besteed aan leven en werk van Henry Tap. www.rtm-ouddorp.nl


Rocky Mountain Express

De machinist blaast de stoomfluit en de majestueuze locomotief 2816 en haar klassieke passagierswagons verlaten het station van Vancouver richting de Rocky Mountains. Gedurende de reis ontdekken we de antieke locomotieven en keren we terug naar de originele route van de Canadian Pacific Railway, een transcontinentaal spoor dat ruim een eeuw geleden dwars door de Canadese wildernis werd aangelegd.

Omniversum, Den Haag. IMAX - breedbeeldprojectie. www.omniversum.nl/...


De Strijd

In een tiendelige tv-serie werd de geschiedenis van de arbeiders in Nederland geschetst. Van de eerste fabrieken tot de negentig­jarige VARA. De uitzendingen waren in oktober/december 2015. Ze zijn terug te zien via destrijd.vara.nl.


24 uur met Willem

Koning van Nederland en België
Veel initiatieven van koning Willem I zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar in ons landschap: wegen, kanalen en spoorwegen. Tentoonstelling van 24 augustus 2015 t/m 17 juli 2016 in het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexander­hof 20, Den Haag. www.gahetna.nl


Dubbel in de kast, voor een habbekrats verpatst

Ik verkoop tweedehandsboeken, waaronder boeken op het gebied van spoor- en tramwegen. Klik hier voor een overzicht.


Reisplanner van honderd jaar geleden

Zijn we er in honderd jaar op vooruitgegaan, qua dienstregeling? Dat kun je te weten komen met de reisplanner van Wichor Bramer. Je vindt hier reisplanners uit diverse jaren, van 1843 tot 1972.Weet je een leuke rit?
Deel die informatie dan met anderen!

Ik werk niet bij "het spoor" en heb geen toegang tot aanschrijvingen en dergelijke. Leuke ritten kan ik dus alleen melden dankzij mijn tipgevers. Meldingen en opmerkingen zijn altijd welkom. Het is mogelijk om meldingen in deze agenda per mail te ontvangen. Daarvoor moet je lid worden van mijn forum en aangeven dat je "Individual Emails" wilt ontvangen. Het forum is er ook voor snelle berichten die niet in de agenda komen.

DEUVM (doe er uw voordeel mee)!

Langs de rails

Sinds 1967 maak ik foto's van treinen, trams, metro's en andere vormen van openbaar vervoer. Veel Nederlandse spoorwegen, maar ik heb ook reizen gemaakt om stoomlocomotieven en treinen in diverse andere landen te zien. Ook heb ik films, video's en geluidopnamen gemaakt. Op deze site vind je verder boeken, dienstregelingen, modeltreinen en andere objecten uit mijn verzameling. Langs de rails besteedt ook aandacht aan andere onderwerpen. Meestal hebben die met techniek te maken, zoals fotografie of computers, maar soms ook niet. Deze site is dus niet alleen bestemd voor de liefhebber van treinen of de modelbouwer. Het is prettig als je een beetje gevoel voor humor hebt. Meer informatie.archief        adverteren        verkortingen        reisinformatie        nieuwe melding        forum

vorige       start       omhoog