Nederlands Transport Museum (NTM)


Nieuw-Vennep, 2 november 2019. In het Nederlands Transport Museum namen wij een kijkje in het Amsterdamse metrostel 23 dat daar staat opgesteld. Terwijl wij bezig waren, maakte Ron Groeneveld een foto in het kader van de Spot the Webmaster Award.


Station Haarlem anno 1839

Het eerste station van Haarlem met de locomotieven 'De Arend' (1839) en 'De Vesta' (1842). Gebouwd door Joop Bluijs in schaal 0; de Arend kan rijden. Gefotografeerd in het Nederlands Transport Museum op 2 november 2019.


Superbus

Nieuw-Vennep, 20 maart 2021. Ik raak een beetje uitgekeken op mijn Suzuki Ignis, vandaar dat ik me aan het oriƫnteren ben op een royalere wagen. In het Nederlands Transport Museum nam ik een kijkje bij de superbus van Wubbo Ockels, maar daarmee kan ik net niet de draai maken naar ons oprijpad. Foto Hans Altena.


Mock-up van het TEE-treinstel

Nieuw-Vennep, 22 mei 2021. Mock-up van het TEE-treinstel in het Nederlands Transport Museum. Deze mock-up, een model op schaal 1:1, werd door de Stichting TEE gebruikt op beurzen. Daarna werd ze in onderdelen opgeslagen in een container. In mei 2021 werd de mock-up door vrijwilligers van het NTM weer in elkaar gezet. Lees meer over de komst van het TEE-treinstel naar het NTM.


Zie ook:
vorige       start       omhoog