Fabrieksfoto'sDuitsland:

Nederland:

Andere landen:


Loc 66 001, gebouwd door Henschel.Fabrieksfoto van loc 6103, gebouwd door Aktiengesellschaft für Lokomotivbau Hohenzollern, Düsseldorf. De serie 6100 was de tenderversie van de 3800. De tien locs werden onder andere gebruikt voor forensentreinen in Het Gooi.


Dieselloc serie T698.0 gebouwd door ČKD Praha. Uit een boekje met fabrieksfoto's (pdf).


150 Jahre Lokomotive. Rückschau und Aublick. Dipl. Ing. Johannes Pfeifer VDI. Krauss-Maffei Informationen, 1954.


Ganz-Mávag Diesel Zsebkönyv. Door Forgó Sándor, 1966. Technische informatie over de dieseltreinen van deze Hongaarse fabriek. Met diverse uitklapplaten met foto's en tekeningen.


Wegmann & Co. Kassel 1882-1982. Boekje met in grote lijnen de geschiedenis van deze firma, die zich aanvankelijk vooral toelegde op de bouw van goederenwagens en rijtuigen.

Bekende voorbeelden zijn de rijtuigen van de Henschel-Wegmann-Zug, van de Rheingold, en de tussenrijtuigen van de VT 10.5 en VT 11.5. Maar het bedrijf produceert bijvoorbeeld ook militair materieel. In de loop der jaren heeft Wegmann ook andere bedrijven ingelijfd.


75 Jahre Brown Boveri 1891-1966. Festschrift, herausgegeben zum 75jährigen Bestehen der Aktiengesellschaft Brown, Boverie & Cie., Baden (Schweiz).

Brown Boveri produceert generatoren, turbines, elektomotoren en andere machines. Daaronder ook elektrische installaties voor treinen, zoals de Nederlands/Zwitserse TEE-stellen. In 1988 is Brown Boveri gefuseerd met het Zweedse ASEA tot Asea Brown Boveri (ABB). ABB is een van de grootste elektrotechnische concerns ter wereld.
vorige       start       omhoog