Nieuw op deze site

Hieronder vind je een selectie uit recent werk. De laatst toe­gevoegde onderwerpen staan meestal, dus niet altijd, bovenaan. Na enige tijd verhuizen ze naar een van de thema's op deze site. Die thema's vind je links in het scherm. Nieuwe of recent aan­gepaste thema's vind je in het gele kader rechts.

Iets zoeken? Raadpleeg de uitgebreide index of gebruik de tijdlijn.

Voor dagvers nieuws zie de agenda.

  ♦ Langs de rails ♦ Al tot je dienst ♦ Welkom bezoeker ♦  Voorplaat van de week

Zwolle, 4 augustus 1973. Treinstel 94 bij de dieselloods.NVBS Actueel

Op 27 mei 2022 verscheen NVBS Actueel mei 2022. NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief van de NVBS, met lezens­waardige artikelen en tips over activiteiten van de NVBS en over interessante boeken en dvd’s. De zoekplaatjes en de rubriek “Toen en ...” ontbreken ook deze maand niet. Een abonnement op deze nieuwsbrief is gratis, ook voor niet-leden van de NVBS.

Een van de artikelen in dit nummer gaat over het verdwijnen van de bijzondere kruising bij Blauwkapel.
Van vliegende postzakken tot sorteren aan boord

Vijfentwintig jaar geleden kwam een einde aan een tijdperk: op 16 mei 1997 eindigde 150 jaar aan postvervoer over het spoor. Het Spoorwegmuseum in Utrecht staat stil bij de bijzondere geschiedenis van de posttrein met een speciale tentoonstelling. Zie het artikel met filmpje op de site van www.rtvutrecht.nl.
150 jaar Staatslijn H

Frank Magdelyns schreef een artikel over de geschiedenis van Staatslijn H: de spoorlijn Utrecht–Boxtel. Hij besteedt vooral aandacht aan het traject Utrecht – Houten – Schalkwijk – Culemborg. Het artikel is in 2018 gepubliceerd in het tijdschrift Het Kromme-Rijngebied, een uitgave van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Lees het artikel (pdf).Afscheid kruispunt Blauwkapel (14 mei 2022)

Op 14 mei 2022 werd afscheid genomen van de bijzondere spoorkruising bij Utrecht Blauwkapel. Dat gebeurde met een paar ritten met oude treinen van het Spoorwegmuseum. In een van die treinen zat ik. Een filmverslag met een persoonlijk tintje.


Hondekop & meer (22 mei 2022)

Op zondag 22 mei 2022 was er bij Blokpost Bunnik weer wat meer te beleven dan tegenwoordig gangbaar is. Een paar keer kwam Hondekop 766 voorbij, terwijl ook de Dinner Train actief was. Tussendoor zien we twee omgeleide goederentreinen, de 'groene' VIRM en een paar ICE's en NightJets.


Utrecht Lunetten, 6 mei 2022. Postrijtuig Pec 902, nu weer in de oorspronkelijke uitvoering als P 8502, wordt tussen 386 en 273 overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Bekijk het filmpje.


Zwolle, 4 augustus 1973. Treinstel 65 vertrekt, nadat de bagage is ingeladen, naar Kampen.


Ondertussen bij de blokpost

Druk bezig met het inwerken van mijn opvolger. (10 mei 2022)


Over deze site

Sinds 1967 maak ik foto's van treinen, trams, metro's en andere vormen van openbaar vervoer. Veel Nederlandse spoor­wegen, maar ik heb ook reizen gemaakt om stoom­locomotieven en treinen in diverse andere landen te zien. Ook heb ik films, video's en geluid­opnamen gemaakt.

Wat vind je op deze site

Een veel bezocht onderdeel is de agenda met tips en reis­informatie. Op deze site vind je verder boeken, dienst­regelingen, modeltreinen en andere objecten uit mijn collectie. "Langs de rails" besteedt ook aandacht aan andere onderwerpen. Meestal hebben die met techniek te maken, zoals foto­grafie of computers, maar soms ook niet.

Meer over deze site

Deze site is dus niet alleen bestemd voor de lief­hebber van treinen of de model­bouwer. Het is prettig als je een beetje gevoel voor humor hebt. Meer informatie.

Links naar andere sites

Af en toe controleer ik mijn pagina met links naar andere sites. Ik verwijder dan de websites die niet meer bestaan of die duidelijk niet meer worden bijgehouden. Voor links naar hobby-sites geldt de voorwaarde dat die ook naar mij linken. Klopt er iets niet volgens jou? Laat het me weten!

Digitaal erfgoed

Wat gebeurt er met deze site als ik die zelf niet meer kan bijhouden? Zie "Langs de rails" als digitaal erfgoed.

Contact

Reageren? Vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Maar stuur mij geen berichten via Facebook of dergelijke. Gewoon mailen. Dan weet je zeker dat ik het lees en dat jij een reactie krijgt.

De keuze van Google
Nieuw op deze site (vervolg)
vorige       start       omhoog