InformasjonFra arkivene til Nico Spilt

Her handler det om tog. Jeg startet å ta bilder fra tog i 1967. De første bildene tok jeg i Nederland, men snart begynte jeg å farte rund i Tyskland, Østerike, Frankrike og resten av Europa. Hoved emne for mine reiser var damplokomotiver, men jeg tok også bilder av andre tog, trikker, metro og busser. Jeg har i tillegg laget filmer (super-8 og video) og lydopptak.

Denne siden inneholder omtrent 15.000 bilder. Jeg har mange bilder som jeg ikke kan vise her, så hvis du er spesielt interessert i et emne og vil vite mer, så kan du sende meg en epost. Når jeg velger ut bilder til websiden, bruker jeg stortsett perioden fra tidlig søttiåra. Hvis tilgjenglig, bruker jeg fargebilder. Bildene er organisert på to måter; ved type tog (for eksempel Tysk ekspresstog lokomotiver 0110) og ved emne (for eksempel besøk til spor Rheine-Emden). Det betyr at mange bilder er brukt to ganger.

Bildene er tatt med forskjellige typer film, svart / hvit film, fargefilm, diafilm av diverse merker og slag, og med forskjellige fotoapparater (av og til med to stk. samtidig - tvilling). Der etter er bildene blitt skannet inn på data'en og bearbeidet med Adobe Photoshop. Bildene fra og med 2002 er stortsett tatt med et digitalt kamera. Skjermoppløsning på 1024x768 eller bedre, virker best.

Bildetekstene er alle på nederlansk. Jeg håper at du trives på sidene. Selv om du kanskje ikke forstår teksten, vil jeg med glede svare på dine eposter hvis du har noen spørsmål. Du kan skrive til meg på engelsk eller tysk. Du kan også prøve deg med Google Translate.

Litt om navigering på sidene; skroll ned på venstre side der er det mange linker til alt mulig om tog, Lokomotiver, både damp, diesel og elektrisk, tog, banestrekninger, stasjonsbygg m.m. Rangert etter land og byggeår.

forrige       start       topp