Suske en Wiske


De kwakstralen. Willy Vandersteen. Standaard Uitgeverij. Dit stripverhaal verscheen in 1962 in de Belgische kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. De eerste albumuitgave verscheen in 1963. Suske en Wiske beleven, samen met Lambik, Sidonia en Jerom, een avontuur dat zich gedeeltelijk afspeelt in Madurodam.


Wattman. Videofilm gebaseerd op een strip van Willy Vandersteen. Standaard Uitgeverij, Antwerpen 1994. Speelduur 25 minuten. "Wattman" is de naam voor de bestuurder op Belgische (en Franse) stadstrams. Suske en Wiske en hun vrienden beleven een spannend avontuur op een antiek trammetje.


Suske en Wiske Fanclubdag in het Spoorwegmuseum op zaterdag 17 maart 2012. Striphelden Suske en Wiske vierden samen met Lambik, tante Sidonia, Jerommeke en Professor Barabas het 25-jarig bestaan van de Fameuze Fanclub. Op de Arend zien we ook de toenmalige museumdirecteur Paul van Vlijmen.


Suske en Wiske: de gouden locomotief. Willy Vandersteen. Standaard Uitgeverij, 1983. ISBN 9002134800.

De falende Fyra is de voorpagina van een niet-bestaand stripboek. Het is een op internet circulerende parodie naar aanleiding van de problemen met de Fyra-verbinding die in december 2012 in gebruik werd genomen tussen Amsterdam en Brussel.

Meer stripverhalen.

 

De kwakstralen. Willy Vandersteen. Standaard Uitgeverij.

Suske en Wiske beleven, samen met Lambik, Sidonia en Jerom, een avontuur dat zich gedeeltelijk afspeelt in Madurodam. Dit stripverhaal verscheen in 1962 in de Belgische kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. De eerste albumuitgave verscheen in 1963.

Het album is diverse malen herdrukt en er bestaan versies met verschillende omslagen. De blauwe versie verscheen rond 2000. Voorin staan enkele bladzijden met onder andere de legende van Madurodam.

 

Zie ook:
vorige       start       omhoog