InformationNico Spilts arkiv

Denna sajt handlar om tåg. Jag började fotografera tåg 1967. De första bilderna tog jag i Holland, men snart började jag resa runt i Tyskland, Österrike, Frankrike och resten av Europa. Huvudtemat för mina resor var ånglok men jag fotograferade även andra tåg, spårvagnar, tunnelbanor och bussar. Jag har även filmat (super-8 och video) och gjort ljudupptagningar.

Min sajt innehåller cirka 15.000 bilder. Det finns fler som jag inte kan visa här, så om du är intresserad av något speciellt och vill veta mer kan du skicka e-post. Jag väljer främst ut bilder från tidigt 1970-tal till sajten. Om det finns väljer jag färgbilder. Jag har organiserat mina bilder på två sätt: typ av tåg (t.ex. Tyskt expresståg 01 10) och tema (t.ex. Besök på Rheine-Emden-linjen). En del bilder kan därför förekomma två gånger på sajten.

Bilderna är tagna med olika slags film: svartvit, färg, diafilm av skilda typer och fabrikat osv. och med olika typer av kameror. Ibland har jag till och med använt två kameror samtidigt. Därefter har bilderna scannats och behandlats i Photoshop. Bilder fr.o.m. 2002 är tagna med digitalkamera. Rekommenderad upplösning på din bildskärm är 1024x768 eller högre.

Alla bildtexter är skrivna på holländska. Jag hoppas du ska uppskatta min sajt även om du inte förstår all text. Jag svarar gärna på frågor via e-post. Skriv på engelska eller tyska; prova gärna även Google Translate.

I menyn till vänster hittar du många länkar till allt möjligt om tåg och järnvägar: lok, både ånga, el och diesel, banor och linjer, stationer med mera. Länkarna är ordnade efter land och byggår.

tidigare       start       topp