Romney, Hythe & Dymchurch Railway


Heropening van de Romney Hythe & Dymchurch Railway op 1 maart 1946. De burgemeesters van New Romney en Hythe schudden elkaar de hand na aankomst van de eerste trein. Artikel uit Chemins de Fer, mars-avril 1946, numéro 138.


Historical guide to the Romney Hythe & Dymchurch Light Railway. Door C.S. Wolfe. Uitgegeven door de Romney Hythe & Dymchurch Association, New Romney, Kent, 1976. Geschiedenis en beschrijving van de beroemde miniatuurspoorweg in het zuiden van Engeland (vlak bij de uitgang van de tegenwoordige Kanaaltunnel).

Deze lijn, aangelegd in 1926, is ruim 22 km lang en heeft een spoorwijdte van 15" (38 cm). De meeste locomotieven zijn verkleinde versies van bestaande Engelse stoomlocomotieven. De locomotieven worden door één man bediend, maar tijdens opleidingen past er nog wel een tweede man bij. De treinen kunnen 40 km/uur rijden (in verhouding tot hun schaal komt dat overeen met 120 km/uur). Na het overlijden van de oprichters, twee welgestelde heren, raakte de RHDR in de problemen, maar tegenwoordig is de lijn een belangrijke toeristentrekker.


The Miniature World of Henry Greenly. E.A. Steel and E.H. Steel. Model & Allied Publications, 1973. ISBN 0852423063.

Henry Greenly (1876–1947) was zijn hele leven actief in de wereld van de miniatuur­spoorwegen. Zo ontwierp hij veel modellocomotieven voor de firma Bassett-Lowke. Zijn bekendste werk is het ontwerp van de Romney Hythe & Dymchurch Light Railway. Deze biografie is geschreven door zijn dochter Elenora en haar man Ernest Steel.Zie ook:

Website:
vorige       start       omhoog