Suikerzakjes

Suikerzakjes, suikerklontjesverpakkingen en melkcupjes.Nederland

Ik bezit een aantal suikerzakjes die vroeger door stationsrestauraties werden uitgegeven. Maar mijn collectie is nog lang niet compleet. Er zijn er meer dan 500. Hieronder een klein deel. Achter sommige suikerzakjes zit een link; hou je muis erboven.


>

 

Stationskoffiehuis C.G. van Doorn, Stationsweg 3, telefoon K3405-283, Bunnik. Suikerzakje van Van Oordt, jaren 50. In het gebouw zit nu restaurant Rodaen. Voor hongerige treinreizigers: het huidige station Bunnik ligt op tien minuten flink doorstappen van de Stationsweg.


100 jaar Gooilijn


RTM


125 jaar spoorwegen


Madurodam

Advertentie van de Suiker Unie, circa 1975. Bekijk mijn collectie suikerzakjes uit Madurodam.


BelgiŽ

 

Belgische suikerklontjesverpakkingen.Oostenrijk

Praxmarer Kaffee, Tirol.ItaliŽ

Zucchero, Genova.Zwitserland

 

Suikerzakjes met acht typen elektrische locomotieven van de SBB. De zakjes zijn in 1984 naar Nederland gekomen.


Suikerzakjes met als thema het 125-jarig bestaan van de Gotthardbahn in 2007.


Mijn moeder heeft in de zomer van 2007 een busreis naar Zwitserland gemaakt. Dat was het jaar waarin het 125-jarig bestaan van de Gotthardbaan werd gevierd, maar daar kwam mijn moeder niet voor. Wel heeft ze voor mij de dekseltjes van de melkcupjes bewaard. Ze had er al snel 29 bij elkaar, want dat is het leuke van zo'n busreis: iedereen helpt mee.
Suikerzakjespostzegel

Ik verzamel niet alleen suikerzakjes maar ook postzegels, maar alleen als die iets met met treinen te maken hebben. Wie zijn verzameling overzichtelijk wil houden, zou zich kunnen beperken tot postzegels met het thema 'suikerzakjes'. Een voorbeeld hiervan staat hiernaast.

Met dank aan de Club van Suikerzakjesverzamelaars in Nederland.Zie ook:

Websites:

vorige       start       omhoog